Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

VRH "C" Norský vlk                       malaspolp9135741e.jpg



Fantazie z Vlčí Chaloupky(Lara) 

zdraví: B(1,1), DM(N/Dm)

zkoušky: ZOP, SVP1, ZVP 2, ZPU1

výstavy: 1 x CAC, 1x res CAC, 4 x Vítěz třídy, 1 x Oblastní vítěz, 2 x Krajský vítěz, (1x velmi nadějná, 1 x velmi dobrá, 9 x výborná)

sport: 1. místo na mistrovství ČR v dogtrekkingu ČR kategorie DTM1 2008, 2009, 2010 a 2011

závody: 1. místo v Jevišovickém pětiboji 2011( všestranný závod pro ČSV)

                                                                mala-spolp9135740e.jpg

a                                                                     

Evander Crying Wolf                    

zdraví: A(0,0), DM(N/N)

zkoušky: SVP1

výstavy: 1x velmi nadějný, 2 x výborný, 1x res CAC

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 krytí 12.-13.9.2011

narození 16.11.2011, jsou to 2 kluci a 8 holčiček.

Jméno čas
narození
porodní
hmotnost
(g)
svod mladých/ bonitace    
16.11.2011
Castor ZlatoOražový 14:23 Pejsek 440 A65,5 Of P1    
Civetta Růžová 14:49 Fenka 440      
Concarena/Cora Červená 15:32 Fenka 430 A60 Od P3
DKK:A(0,0), DLK: 0,0, chovná II
  výstavy
Cameroon/Kira Černá 18:10 Fenka 380 A66 E3 Of P3    
Crybin Ragnar Zelený 18:41 Pejsek 440 A66,5 E1 Oh P1 nechovný-DKK   výstavy
Candina Modrá 19:44 Fenka 410 A62 Of P1/A64 Of P1
DKK:A(0,0), DLK:0,0, chovná II
  výstavy
Coropuna Wakantanka Fialová 20:40 Fenka 375 A64K1OhP1/A64ObP5, DKK:A(0,0), DLK:0,0    
Currie/Kira Šedá 20:55 Fenka 375 A61 Of P1   výstavy
17.11.2011
Costilla Coojacka Hnědá - 0:00 Fenka 360 A61 K1 Oc P3   výstavy
Cayambe Freya Bílá 3:43 Fenka 350 A61 Og P1    
-----------------------------------------------------------------------------------
  13:20   4000      

 

0klucipc066701e.jpg 0holky1pc066703e.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maminka - Fantazie = Lara je velmi živá a energická, žije ve městě, takže je i velmi dobře socializovaná, zvyklá na hluk a ruch města, dopravní prostředky, spousty lidí, se kterými velmi dobře vychází, psy i další zvířata. Bydlela s námi bez problémů 5 let v bytě. Věnuje se hlavně sportovní kariéře - coursingu, dogtrekům(trasy okolo 100 km), kde má i nějvětší úšpěchy, už po čtvrté za sebou(2008, 2009, 2010 a 2011) 1. místo v mistrovství ČR v dogtrekkingu o její vytrvalosti a výborné technice pohybu svědčí i složené vytrvalostní zkoušky na 40 a 70 km. Kromě toho je nadaná i na výcvik, zkoušky, ZOP a ZPU1) a svou všestrannost dokázala letos ziskem 1. místa na Jevišovickém pětiboji(běh u kola, plavání psa s pánečkem, noční bojovka a označování figurantů na trase, likvidace hospodské výtržnosti, cizí stopa, pulling a poslušnost za ztížených podmínek - slepice, králík a maso na place.

I výstavně je poměrně úspěšná a zdá se že jí výstavy začaly konečně i bavit.

Exteriérově je to atletický typ s výborně modelovanou postavou s rovným hřbetem, rovnými, perfektně osvalenými a úhlenými kočetinami s dlouhým nadprstím. Hlavu má správně modelovanou s krásně vykreslenou maskou a dosud!! (7 let) jantarovým okem. Dále má dobře nasazený a nesený ocas. Zbarvení světlé, vlkošedé. Ceněný je na ní velmi elegantní lehký prostorný pohyb!Fotografií má zde na stránkách spoustu. :o) 

Tatínek - Evander byl vybrán pro vyhovují zdravotní parametry(viz výše), velmi malou až žádnou! příbuznost na Laru, také jsme měli to štěstí že jsme poznali jeho oba rodiče takže známe i všechny 4 prarodiče štěňátek :o) a v neposlední řadě i proto že je bratrem Emíra, se kterým jsme kryli loni a štěňátka z tohoto spojení vypadají velmi nadějně! Jejich krev je v Čechách málo frekventovaná a tak bysme rádi aby jich co nejvíce zůstalo tady.Evander přestože má výbornou veselou, přátelskou, nebojácnou, nekonfliktní povahu a je snadno cvičitelný, měl smůlu na první pánečky, ale u nových, kde teď cca rok a půl a kupodivu si u nich velmi rychle zvykl! úspěšně dohání co ho první nenaučili.Co se exteriéru týče, Evander je pes velmi kvalitní, který na první pohled zaujme krásnou hustou a dlouhou srstí a silným, hustě osrstěným, správně nasazeným a neseným ohonem správné délky. Barvy má výrazné a masku velmi dobře vykreslenou. Správně modelovaná klínovitá hlava je lemovaná hustým límcem, uši správně nasazené, krátké, oko správně uložené, světlé barvy(žluté) a mandlového tvaru. Formátem těla je kompaktní a kratší než Lara. Pohyb má výborný lehký a prostorný.

Fotografie z krytí.

 

Doporučujeme k přečtení následující kapitoly těchto stránek:

Pro koho je vhodné ČSV?

Pro koho a kam není vhodné ČSV?

Jaká byla Lara jako štěňátko?

Norský vlk

Výcvik ČSV

Socializace ČSV

 

============================================================================

Krátký popis štěňátek, uvidíme jestli jsme se aspoň trochu trefili s jejich povahou i do budoucna.. :o) Céčka byly zatím nejvyrovnanější vrh a i nám dalo dost práce naučit se jednotlivá štěňátka spolehlivě rozlišovat.

 

Castor Norský vlk "Kastorek"

menší z obou pejsků, zavalitější, ale určitě ne příliš robustní, klidnější, mazlivější. Přátelský a hravý. Barevnější, víc do hněda, se světlým okem, krátký správný formát těla.

Civetta Norský vlk "Čiva"
přátelská, nebojácná a energická fenka, hravá a průbojná, s výrazným smyslem pro legraci. Uměla pěkně štěkat jako Žeryk :o), výrazná i exteriérem, správný formát těla, vykreslená maska, pěkné světlé oko. Velmi nadějná.

Concarena Norský vlk "Kora"

fenka na první pohled ne tolik výrazná, spíš takový střed, milá k lidem, veselá, zvídavá. Extrierově velmi pěkná, s jemnou hlavou a pěkným okem, barvou střední až světlá. Správný formát těla.

Cameroon Norský vlk "Kira"

fenečka velmi výrazná, všude první, hned a se všemi se první vítala a kamarádila, velmi akční, veselá, hravá, moc jí bavily hry s lidmi! :o) Trochu tvrdohlavá. Pěkná hlavička se světlým okem, správný formát, výrazná barva s maskou, hlasitější, uměla první výt.

Cribyn Ragnar Norský vlk "Ragnar, Ragi"

větší z obou pejsků, povahově velmi výrazný, průbojný a akčnější, nebojácnější v projevu také "tvrdší", zarputilejší. Maličko tvrdohlavý. Barevně spíš do šeda.

Candina Norský vlk "Kandy"
velmi výrazná fenka, hodně kontaktní, později k neznámým opatrná, ale rozhodně vždy s vlastním názorem :o), plná energie, poměrně samostatná, pokud se na ní nebude tlačit, vhodná na výcvik, zatím největší, nejbarevnější zbarvení.

Coropuna Wakantanka Norský vlk "Koro, Korýš :o)"

fenečka sice menší vzrůstem, ale rozhodně ne přehlédnutelná, všude první, veselá, kontaktní, taky "srandistka". Patřila mezi tmavší, spíš do šeda, s pěkným světlým očičkem, správným formátem těla.

 Currie Norský vlk "Kira"

fenečka veselá, kontaktní, akční, trochu odmlouvací "držkovací", ale rozhodně se nebála, nedala! byla by tím vhodná i na obranu, na výcvik určitě, hry s lidmi jí moc bavily. Uměla se pěkně čertit a štěkat :o) Zbarvením nejsvětlejší s pěknou kulatou hlavičkou, drobným čeníškem, delší srstí, kratkým formátem těla.

Costila Coojacka Norský vlk "Kůžaka, Kuku"

fenka výrazná exteriérem, správný formát těla, vykreslená maska, pěkné ucho, světlé oko, přemýšlivější, milá mírnější povaha, kamarádská, vázaná na lidi, mazlivá, velmi nadějná, velká kámoška i s pejskama.

Cayambe Norský vlk "Freya"

pěkná fenečka s jemnou hlavičkou, světlým okem, krátkým formátem těla, povahou akční a veselá, jinak nepatřila k nejprůbojněším ale velmi hravá :o) Také byla s delší srstí.

 

 Rodokmen štěňat:

 

Evander Crying wolf Hitt spod Ďumbiera Dixon Radov dvor Artex Radov dvor
Brita Čičky
Dáša Chlumecké podzámčí Cagi od Úhoště
Grace Kollárov dvor
Arys z Oravy Casanova Zlatá žila Axel Imad Issa
Asta od Grandtnerov CS
Grácia Dór Omar z Krotkovského dvora CS
Chasa Ruskov dvor CS
Fantazie z Vlčí chaloupky Agar Reolup Amur z Ďáblova kaňonu CS Atos Heol CS
Ajka od Grandtnerov CS
Bety Zepeř CS Ariel Lobos CS
Exa Vopa CS
Barča z Ponického dvora Brit Hlas divočiny CS Gar z Rosíkova CS
Cabrixa Vopa CS
Fea Jimili CS Dan Balmar CS
Alda od Pavlišina CS

 

.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet k Evanderovi