Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

VRH "D" Norský vlk   fotky!!!!!


                                   d-curt-a-lara_3187.jpg


Fantazie z Vlčí Chaloupky(Lara) 

zdraví: B(1,1), DM(N/Dm)

bonitační kód: A64.5 F2 K1 Og R1 P3 - výška 64,5 cm, delší ucho a ocas, povaha sangvinik - vyrovnaná,méně odvážná, suchý typ, velmi dobrý soulad se standardem

zkoušky: ZOP, SVP1, ZVP 2, ZPU1

 

výstavy: 1 x CAC, 1 x res CAC, 1 x BOV, 4 x Vítěz třídy, 1 x Oblastní vítěz, 2 x Krajský vítěz, (1x velmi nadějná, 2 x velmi dobrá, 12 x výborná)

sport: 1. místo na mistrovství ČR v dogtrekkingu ČR kategorie DTM1 2008, 2009, 2010 a 2011, 2. místo v DTM1 2012

závody: 1. místo v Jevišovickém pětiboji 2011( všestranný závod pro ČSV)

 

Curt z Vlčího dubu 

zdraví: A(0,0), DM(N/N)

bonitační kód: A65(Xv53.8 Xf109.2) Of P1 - výška 65 cm, povaha sangvinik - ovladatelný vyrovnaný, výborný soulad se standardem

----------------------------------------------------------------

d-curtlara_3088.jpg

 

krytí: 27.-28.4.2013

narození: 29.6.2013, 3 kluci a 2 holčičky (červená, růžová)

odběr  od 10.8.13

 

 

 

 

 

Jméno čas
narození
porodní
hmotnost
(g)
  svod mladých/
bonitace
 
29.06.2013
Drifika Darkdream Růžová 5:09 Fenka 400      
Dragontail Modrý 5:57 Pejsek 410   DKK(0,0) a DKL 0,0  
Debrník Dak Oražový 6:12 Pejsek 470      
Dobošanka Larajša Červená 7:33 Fenka 380      
Damavand Derniér Zelený 8:22 Pejsek 386      

 

decka-maly-sc_5472.jpg

 

Maminka - Fantazie = Lara je velmi živá a energická, žije ve městě, takže je i velmi dobře socializovaná, zvyklá na hluk a ruch města, dopravní prostředky, spousty lidí, se kterými velmi dobře vychází, psy i další zvířata. Bydlela s námi bez problémů 5 let v bytě. Věnuje se hlavně sportovní kariéře - coursingu, dogtrekům(trasy okolo 100 km), kde má i nějvětší úšpěchy, už po čtvrté za sebou(2008, 2009, 2010 a 2011) 1. místo v mistrovství ČR v dogtrekkingu o její vytrvalosti a výborné technice pohybu svědčí i složené vytrvalostní zkoušky na 40 a 70 km. Kromě toho je nadaná i na výcvik, zkoušky, ZOP a ZPU1) a svou všestrannost dokázala letos ziskem 1. místa na Jevišovickém pětiboji(běh u kola, plavání psa s pánečkem, noční bojovka a označování figurantů na trase, likvidace hospodské výtržnosti, cizí stopa, pulling a poslušnost za ztížených podmínek - slepice, králík a maso na place.

I výstavně je poměrně úspěšná a zdá se že jí výstavy začaly konečně i bavit.

Exteriérově je to atletický typ s výborně modelovanou postavou s rovným hřbetem, rovnými, perfektně osvalenými a úhlenými kočetinami s dlouhým nadprstím. Hlavu má správně modelovanou s krásně vykreslenou maskou a dosud!! (přes 8 let) jantarovým okem. Dále má dobře nasazený a nesený ocas. Zbarvení světlé, vlkošedé. Ceněný je na ní velmi elegantní lehký prostorný pohyb! Fotografií má zde na stránkách spoustu. :o) 

Tatínek - Curt je pes v nejlepších letech a výborné kondici. Má milou kontaktní veselou povahu. Co se temperamentu týče je aktivní - strašně rád běhá a i rád pracuje, při cvičení nasazuje výraz "snaživý vzorný žák" :o) a  jako snad každé ČSV je výborně motivovatelný žrádlem. :o)  S Lidmi je přátelský, vstřícný a pozorný,  k fenám velmi galantní. :o) Celkově je vyrovnaný, nebojácný a přestože až tolik necvičí tak je poslušný. Rozhodně je to velká psí osobnost. Nezúčastňuje se sice výstav ani soutěží, ale je to trochu škoda, protože by se tam rozhodně neztratil! Co se týče exteriérových kvalit má bohatou srst sytěji zbarvenou (tj. více "do vlka") než Laruš, krásné světlé oko, širokou hlavu s úzkou čenichovou partií a suchými pysky, krátká ouška i ocas, správný rámec těla i úhlení končetin a krásný prostorný pohyb. 

Pár fotek Curta a z krytí na rajčeti, vlcandaB (bohužel zrovna línal bohatou zimní srst)

 

Zájemcům doporučujeme k přečtení následující kapitoly těchto stránek:

Pro koho je vhodné ČSV?

Pro koho a kam není vhodné ČSV?

Jaká byla Lara jako štěňátko?

Norský vlk

Výcvik ČSV

Socializace ČSV

Co je svod a bonitace

-------------

Pár slov o tom jak se nám štěňátka individuálně jevila:

Dobošanka Larajša "Ajša" drobná velmi aktivní fenka, v pohybovém vývoji vždy před ostatními, mrštná, veselá, přátelská,nejvíce kontaktní z vrhu, kontakt s člověkem ať cizím či svým vyhledávala prakticky neustále, dávala mu skoro přednost před kontakty se zbytkem sourozenců a i před jídlem. Zvídavá, schopná požadovat lidskou pozornost velmi nahlas, i když ve smečce sourozenců spíš submisivní. Fenka od začátku s velmi světlým zbarvením s podílem žluté, ale také velmi krásně světlým okem :o) I maska se jí vybarvila poměně brzy.

Drifika Darkdream "Dárký" alfa fenka z vrhu, průbojná, zvídavá, podnikavá, nenechala si líbit žádnou "nespravedlnost" od sourozenců, ne tak bláznivě veselá jako p. Červená(Larajša), s vlastním názorem, milá a hravá. Zbarvením trochu tmavší, spíš do šeda, s kulatější hlavičkou a užším čumáčkem a pěkným ouškem.

Debrník Dak "Dak" pejsek klidnější, jemnější, přemýšlivější, ale také po svém individuálně zvídavý, podnikavý, s vlastním názorem. Pejsek poměrně světlý, ale "barevný" tj. s největším podílem žluté až oranžové, pěknou kulatou hlavou, krásně světlým okem a malým ouškem, snad mu to vydrží :o) Také byl  z celého vrhu nejhuňatější a s nejkratším tělem, exteriérem asi nejvíc po tatínkovi.

Dragontail "Dragon" alfa pejsek z vrhu, sebevědomý, průbojný, nebojácný, s veselou povahou, schopný velmi výrazně projevit a hájit svůj názor jak vůči sourozencům, tak nahlas projevit vůči lidem. Přátelský a kontaktní s lidmi, také rád objevoval, většinu času největší z vrhu. Druhý nejtmavší pejsek správného formátu, s pěknou hlavou i ouškem.

Damavand Derniér pejsek umírněnější, nejdřív situaci rád okoukl, ve smečce spíš submisivní,  také kontaktní s lidmi, příjemně vázaný na své lidi a velmi hravý, s pěkným kořistnickým pudem a velmi žravý, nakonec "přetloustl" p. Modrého. Pejsek z celého vrhu nejtmavší, maska se mu vybarvovala sice pomalu, ale jistě. Maličko širší v čenichu. Vypadá, že by mohl být dost veliký.