Jdi na obsah Jdi na menu
 


Původ a začátky

19. 10. 2007

Lara se podle průkazu původu jmenuje Fantazie z Vlčí Chaloupky. Její rodokmen.

Jméno Lara dostala protože měla být nezávislá, svérázná, dlouhonohá a hezká, což se splnilo především s důrazem na první dvě vlastnosti. :o)
Narodila se 25.8.2004 kousek od Jablonce nad Nisou. Její maminka je Barča z Ponického dvora (více) a tatínek Agar Reolup (více). Ve vrhu "F" bylo celkem 5 štěňátek, 4 fenky - Fantazie, Fialka, Foxa a Fany a 1 pejsek- Fredy.
Když bylo štěňátkům 3,5 týdne byli jsme se na ně poprvé podívat, už koukaly a nemotorně se batolily po zahradě, když je paní chovatelka vyndala z kotce. Naší budoucí Laru jsme si vybrali po dlouhém hraní, pozorování štěňátek a povídání s paní chovatelkou, také proto že na nás budoucí Lara jako jediná zavrtěla ocáskem. (Ostatní to ještě možná ani neuměly, ocásky jim vesměs trčely jako jakési kormidlo pohybu nebo k vyrovnání spíš nerovnováhy na konci tělíček) :o)
Protože se štěňátka ČSV kvůli socializaci v novém prostředí smí odebírat už od 6 týdnů věku, když bylo Laře 6,5 týdne, odvezli jsme si jí domů, z vesnice do města. Cestou domů byla moc hodná, nebála se v autě a doma ani nekvíkla po mamince, ale za to trucovala. Během prvních pár dnů přišla na to že přece jen asi stojíme za to aby se s náma bavila, hlavně proto, že disponujeme jídlem a umíme otevřít dveře ven. Ze začátku jí sice venku trochu stresoval autobus, který jezdí přímo na rohu u nás a skoro každou procházku jsme tu příšernou bouřící a smradlavou věc potkali, ale když jí ta věc nechtěla sežrat, cca po týdnu si zvykla.
Pak se začala seznamovat s dalšími lidmi, psy, parkem, lesem, naším morčetem a spoustou dalších věcí. Ani ne ve 3 měsících už jsem jí, když nechtěla nedohonila a i přítel Carlos se musel začít trochu snažit. Rychle vyrostla ve vytáhlé, neskutečně akční a zvědavé štěně.