Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dogtreky a podobné 2009

20. 4. 2009

 

První letošní dogtrek byl v Chřibech, na začátku dubna(3.-5.4). Chystali jsme se dle počasí, které do té doby panovalo na mráz, ale přišlo léto a bylo krásných 20 stupňů a sluníčko. Povedlo se nejen počasí, které se ale určitě odrazilo na náladě všech zúčastněných, ale i celý dogtrek, pěkný kemp, dobrý jídlo, prý i krásná trasa, 85,5 km, s převýšením kolem 2500 m. Carlos s Larou byli nadšení, Lara dokonce prý celou dobu poctivě táhla a tak si zasloužili první místo DTM1 i celkově. Jen pro zajímavost v DTM2 vyhrálo taky ČSV, Nik z Litavské kotliny s páníčkem Vencou Pudilem. Dlouhé či krátké verze se zúčastnili ještě minimálně další 2-3 ČSV.


Další dogtreková akce byl tento weekend (17.-19.4.) Krušnohorský dogtrek, zřejmě již dle tradice opět krušný. Chystali jsme se na léto, které bylo až dosud, ale začalo cosi jako podzim. :o( Pršelo celý pátek a část soboty a nebylo ani žádný teplo. Asi proto, aby si letos deště užili všichni spravedlivě do sytosti. Přes nepřízeň počasí se i tak našli "blázni" kteří se na trať 96,5  km dlouhou vydali a dokonce i dost takových, kteří jí došli. Ti kteří trať došli, nemohli si jí i přes přestálé útrapy nebo možná i díky nim, vynachválit, vedla naprosto minimálně po silnici, krásnou krajinou a  převýšení měla 3000 metrů. Cestou se dalo potkat všechno  možné včetně sněhu, vodopádu na cestě, opravdového močálu, jen ne sluníčko. My co jsme zůstali v kempu jsme byli taky spokojení, zázemí včetně jídla opět na jedničku, jen jsme trochu s obavama sledovali jestli nás Ohře nevezme každou chvíli s sebou.. Naštěstí to dopadlo dobře. :o)
Carlos s Larou byli nakonec druzí alespoň v kategorii DTM1, Lara byla z počasí bohužel otrávená a tak tolik nespolupracovala. Na třetím místě bodovali opět ČSV, pejsek ČSV Manikya  s páníčkem Josefem Hermanem. Celkově se zůčastnili ještě  další 2 ČSV fenky.

 

Další povedený dogtrek Jednooký vlk, proběhl 8.-10.5.09 z Kuklíku. Počasí bylo super, alespoň přes den, jinak první noc trochu mrazivá a další deštivá. Zázemí jednodušší, ale za to v krásné krajině, s krásnou loukou plnou pampelišek, potokem a táborákem. Přijelo hodně čsv, minimálně 6 jich běželo + Kůže, ta zkoumala okolí tábora. I celkový počet závodníků byl vysoký, jen v longu kolem 120 lidí. Trať byla oficiálně 95 km dlouhá, i když GPS naměřila trochu míň. Carlos byl s Larou druhý v kategorii DTM1 a i v DTM2 bylo 2. čsv, Nik z litavské kotliny s Vaškem Pudilem.

 

21.-24.5.09 se konal dogtrekking ve Šlapanicích u Brna. Počasí se zase celkem vydařilo, i když na start longu se to mračilo. Zázemí poskytl KK Šlapanice a to včetně ubytování a výborného jídla. Přestože předem nebylo přihlášených moc lidí, nakonec se sešla celkem velká parta. Zdá se že hlavně Midařů je čím dál tím víc. Hodně jich to přijede jen zkusit, občas se časem někdo z nich rozhoupe i na long. Tentokrát ale jejich řady posílili z různých důvodu i někteří jindy Longaři. Trasa vedla Moravským krasem a okolím Brna, dlouhá byla co se longu týče něco přes 90 km. Carlos s Larou vyhráli v kategorii, ale celkově byla první Lucka Matrková s Perikem s časem skoro o hodinu lepším než Carlos s Larou. Gratulujeme! :o)

4.-7.6.2009 jsme byli na dogtreku na Šumavě, Šediváčkova 111. Základna byla v Horní Vltavici, počasí ještě na pátek a půlku soboty docela vydrželo, pak už pršelo. Kdo si teda hodně nepospíšil zmoknul. To se ovšem netýkalo Carlose s Larou pže ti si pospíšili ještě víc než jindy, překvapili mě v táboře ještě před 19 hod večer v pátek. Trasa jim zřejmě byla moc lehká, byla kolem 80 km, převýšení pod 2000 metrů. Ale aspoň byli oba připravení s námi vyrazit v sobotu na výtet, ten jsme si udělali z Filipovy huti a na tom už jsme jak se patří zmokli. :o( Táboření bylo sice zadarmo, ale bez sprch, což závodníkům chybělo a dobrý nebylo ani to, že se bydlelo těsně pod hlavní silnicí a celou dobu měl nejen člověk ale i psi dojem, že na ně najíždí jeden kamion za druhým, :o(  což obzvlášť když se člověk zavřel do stanu nebylo vubec příjemné.

18.-21.6.2009 DT Podbořany, další dogtrek v západních Čechách. Byl v několika ohledech jiný než ostatní. Člověk tak nějak čeká, že bude bydlet někde v přírodě, ale bydleli jsme přímo ve městě v parku u sídliště. Pozitivní bylo že tam bylo dost stromů, tudíž stín a kde přivázat psi a v parku jsme ještě asi nestanovali. :o) Počasí bylo střídavé, ale bylo teplo. Trasa vedla prý převážně lesy s ne tak velkým převýšením jako jindy, délka 90 km. Carlos s Larou prý nespěchali, dali jí za 13 hodin 25 minut a odvezli si zlatou medaili. My v táboře jsme měli trochu problém nějaký les u města najít, nakonec jsme ale měli také pěkný výlet se spoustou třešní. V Podbořanech probíhaly místní slavnosti, takže jsme tam byli jak v pátek, hlavně kvůli socializaci Kůže(spousta lidí, hlasitá hudba ze 3 zdrojů(z každého jiná - proč to?), dětský trampolíny, plážovej volejbal, spousta křiku a pobíhajících dětí s balónkama,..) tak v sobotu, holky čsv budily ještě větší zájem jak byly dvě a všechny děti si je chtěly hladit, takže zase socializace.. a dělali jsme i čsv osvětu. :o) V sobotu jsme se zdrželi až do noci, pže hrála, mimo jiných, pro západní Čechy i pro nás kultovní skupina Brutus. Holky čsv to zas tak nebralo, ale pže jsou to v podstatě pohodářky tak si mezitím trochu zdřímly.. :o)

3.-6.7.209 jsme byli na Hanácké štrece, letos to byla opravdu pořádná štreka o délce 103! km, Carlos s Larou si s ní poradili za 16,45 hodin a to i přes horké počasí. Vyhráli. Bydleli jsme v kempu pod Plumlovským zámkem kde jsme dělali atrakci ostatním prázdninovým hostům, což nevím jestli oběma stranám bylo vždy příjemné. Akce se vyvedla a největší radost jsme měli z medailí na kterých byla fotka čsv, našeho kámoše Nika z Litavské kotliny s páníčkem Vaškem Pudilem :o) oni sami se ale bohužel tohodle dogtreku neúčastnili.

31.7.-2.8.2009 jsme jeli do Lipové Lázně, kde se konal dogtrek Stopou strejdy Šeráka. Základna byla u penzionu Miroslav na úpatí sjezdovky, což bylo místo nejen krásné, ale i výborně vybavené. Dobře zajištěný byl prý i celý trek a na trasu jsem také slyšela pět jen chválu a to i přesto, že byla 101 km dlouhá s velkým převýšením, přes 3500 metrů! Takže poměrně náročná a pomalejší. Ale bylo málo až žádný asfalt a příroda nádherná! I počasí dobře objednané, to bylo v pátek nejlepší, příjemně na pochod a k neděli se oteplovalo. Carlos s Larou se podle toho rozhodli, že nechtějí jít 1/3 trasy za tmy a tak se vyspinkali cestou do růžova a dál pokračovali až ráno po 7 hodinách spánku. I tak dorazili do cíle v kategorii 4., na třetího jim chybělo jen cca 25 minut a celkově byli 9. 

Celkově i v kategorii první skončil Pepa Hermann s pejskem ČSV Manikyou.

27.-30.8.2009 byl DT Stezkou vlka, základna byla v Hamrech u Svojanova, bylo hodně lidí a málo místa, ale naštěstí taky povinný bivak jinde, čímž je tenhle DT výjimečný. Horko i déšť. Celý DT byl tak jiný, zvláštní a stalo se tam toho strašně moc a to jak pozitivního tak negativního, že ani nevím jak ho hodnotit.Vyhlášení bylo netradičně ne v neděli, ale v noci ze so na neděli, nejde napsat večer, to už byla noc. Večer předtím byl raut pro psy od Fitminu. Přijel se podívat i "otec" DT v Čechách Jaroslav Monte Kvasnica s malamuty Framem a Mishou, ale Dt se neúčastnili. Pařby veliké. Co se závodu týče bylo to na 2 etapy, celkem kolem 90 km, Carlos s Larou byli první v kategorii DTM1, celkově ale byli 3. První celkově byla Lucka Matrková s Terykem DTM1, druhý celkově byl Petr Lavický DTM2.

26.-28.9.2009 DT krajem Oty Pavla, opět tematicky laděný, tentokrát do Pravěku. Nechyběla ani už tradiční soutěž o nejlepší Ota buchtu. Tábořiště dostatečně velké, Višňová u Berounky, ale oblast až příliš celkově zalidněná, o to víc o prodlouženém weekendu naštěstí je skoro vždycky kam utéci. Až na nějaké kotrmelce od pořadatelů celkem v pohodě. Cestou se Carlosovi s Larou přihodila celkem dobrá náhoda, potkali sestru chovatelky od Lary (za chovatelkou jsme byli weekend předtím) a byli pozvání na pařbu, čímž se trochu, ale o to příjemněji zdrželi. V kategorii byli i tak druzí a hned za nimi byl Pepa Herman také s ČSV Manikyem.Trasa byla kolem 95 km, prý nebyla náročná, ale nebyla ani nijak rychlá.

16.-18.10.2009 byl Carlos s Larou na poslením letošním dogtreku zařazeném do seriálu mistrovství ČR. Byli přihlášení na Long jako obvykle, ale protože ve čtvrtdek sněžilo tak se tam na letních gumách neměli jak dostat a jeli až v pátek a šli tedy jen v sobotu Mid.

vyhlášení seriálu mistrovství ČR, Carlos s Larou už druhý rok po sobě vyhráli v kategorii DTM1 - gratuluju! Tentokrát dostali obří pohár! :o) Krom tohodle posledního závodu kde si dali v podstatě nedobrovolně jen Mid se účastnili všech Longů seriálu.

Rok 2010 se odvíjel v podobném duchu a korunován byl rovněž úspěchem v seriálu mistrovství ČR v dogtrekingu, Carlos s Larou(Fantazií z Vlčí chaloupky) obsadili už po 3. za sebou 1. místo v kategorii DTM1.

Rok 2011 rovněž 1. místo v kategorii DTM1.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dogtreky a podobné 2009