Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povídání o maličkých Béčkách

 

 

28.7.2010 od včerejška začala Lara aktivně hledat místo pro štěňátka, do té doby se spokojila s místem pod postelí, které teď ale přestává být dost dobré :o)  Zkoumá  a hloubí místo pod autem a prohlíží různá zákoutí, kterých si dřív ani nevšimla. Dokonce se už i koukla na a do svojí boudy, která jí dřív byla dobrá jen jako pozorovatelna. Minimálně na prvních cca 14 dní ale stejně chystáme porodní místo uvnitř. Uvidíme, jak se utříbí Lary názor na věc.. :o)

7.8.2010 Máme štěňátka!!! :o))

11.8.2010 štěňátka hrozně rychle sílí a přestože ještě nedělají skoro nic, některá už mají svůj projev. Lara je vzorně opečovává, hlídá a krmí. Kůžik závidí..

13.8.2010 štěnda už se začínají projevovat víc jako pejsci, některá začínají ňafkat, už umí krom krmení a velmi svižného plazení se, taky zívat a po podrbání za ouškem nebo na boku se musí dokonce i "drbat" zadní nožičkou! :oD Lara už se chodí venčit dobrovolně a někdy si dokonce jde na chvilku "orazit" na zahradu. Jinak je ale vzorná a výborně pečuje! Navíc si štěnda pečlivě hlídá před Kůží, která sice přesně ví, co si ještě smí dovolit, ale stejně by se chtěla přiblížit víc a víc... To ještě neví, že za chvíli bude Lara ještě ráda, když jí je bude moci nechat hlídat. Lara měla vždycky štěstí a i při minulých štěňatech měla chůvu - Bíu a hojně toho využívala! :o)

17.8.2010 některá štěňátka už začínají otevírat očička a už od včerejška zkoušejí lézt

18.8.2010 předchozí dny Lara asi štěnda pilně trénovala, protože dnes jsem přišla domů a všichni už "chodí", sice přitom válejí občas kotrmelce :oD, ale "chodí" a všichni aspoň trochu "koukaj". Už konečně začínají vypadat jako malí pejsi, předtím to pořád byly takový chlupatý mločci. A Kůže už si je smí občas taky čistit, za bedlvého dohledu Lary. :o)

22.8.2010 dnes byla štěňátka na prvním "venčení" na zahrádce - to bylo řevu! Lara nevěděla koho dřív nosit do bezpečí, tak to nakonec vzdala a jen kontrolovala.. :o) Od včera občas nějaké uteče a běhá po kuchyni, někdo už byl i v pokoji. Úplně první průzkumník byl pan B červený, původně vlastně jen "vypadl" :o), ale průzkumy ho baví. :o) Včera byla taky štěňátka poprvé odčervená, chutnalo to jen B modrýmu a hnědýmu.

30.8.2010 štěňátka už si hrají divoké štěněcí hry, zkouší běhat a skákat, což jim ještě vůbec nejde! :o)

9.9.2010 štěnda už baští dost úspěšně z mističky a už se ani moc neopatlávají :o) Už jedli i první maso v celku, byl to opět boj! Krom dvou nejmenších, ale nejhezčích :o) holčiček už mají všechna přes 3 kila.